Godaya Komen, directeur  

Mr. Godaya Komen was advocaat te Haarlem en Bergen NH, mediator, projectleider in het onderwijs, klachtenbehandelaar/ombudsvrouw bij diverse gemeenten, hoofdredacteur bij een welzijnsstichting en freelance schrijfster. Zij heeft tevens jarenlange ervaring als yoga- en persoonlijke ontwikkelingsdocent. Haar missie: constructieve verbinding en dialoog zoeken bij tegenstrijdige gebeurtenissen en vraagstukken die vernieuwing nodig hebben, met oog voor de mensenrechten. 

 

Vincent Böhre, jurist

Mr. Vincent Böhre (CIPP/E) studeerde internationaal & Europees recht en Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer als researcher bij het advocatenkantoor Loyens & Loeff. Vervolgens werkte hij bij Amnesty International en deed in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoek omtrent het Nederlandse biometrisch paspoort. Op het terrein van het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens was hij jarenlang actief bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Daarnaast was hij drie jaar voorzitter van het Platform Bescherming Burgerrechten. Vanaf november 2010 tot februari 2023 was hij directeur van Privacy First. 

Per 1 februari jl. is de organisatie van Stichting Privacy First uitgebreid met Godaya Komen als nieuwe directeur. Godaya Komen is in de breedte georiënteerd, was werkzaam als advocaat, plaatselijk ombudsvrouw, mediator, projectleider, hoofdredacteur, schrijfster en yogadocent. Zij komt op voor mensenrechten en dit begint bij het recht op privacy, omdat daar je ontwikkeling als individu begint en omdat dit de afgelopen jaren op allerlei vlakken in het gedrang is gekomen. Als we nu niet ingrijpen en werken naar bewustzijn hierop, is het straks te laat. Godaya wenst samen met het team van Privacy First het bewustzijn, de voorlichting en de bewegingsvrijheid hierop te vergroten. Zij vindt het fijn om dit in teamverband te gaan oppakken en om een sterke gesprekspartner voor de overheid, voor belangenorganisaties, alle mensen in Nederland en alle donateurs te worden. Zij vertegenwoordigt de stichting intern en extern samen met het bestuur. 

Het komende jaar zijn donaties en fondsenwerving, communicatie, financiën en de verdere professionalisering van de stichting haar speerpunten. Godaya nodigt iedereen uit online of op kantoor een keer kennis te maken, met name ook organisaties en personen die actief hun talenten voor Privacy First willen inzetten of ons financieel willen ondersteunen. 

In goede afstemming met Vincent Böhre zal Godaya zijn werkzaamheden voor een deel overnemen. Vincent Böhre, die al meer dan 10 jaar in dienst is bij de stichting zal de komende tijd wat gas terugnemen en tijdelijk part-time op afstand actief zijn. Vincent heeft als directeur en als jurist en met veel andere petten op jarenlang veel ballen in de lucht gehouden voor de stichting. Privacy First is dan ook blij dat hij zijn werkzaamheden voor onze rechtszaken, politieke lobby, onderzoek en woordvoering zal kunnen continueren. 

Privacy First werkt de komende tijd toe naar vernieuwing en draagt tevens een warm hart toe naar iedereen en alles wat al in samenwerking en verbinding goed is verlopen. 

© 2024 All Rights Reserved. Carefully crafted by WarpTheme

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
banner ned 1024px1
Deelnemer Privacycoalitie
Control Privacy
Pro Bono Connect logo 100