vrijdag, 16 december 2022 13:28

Uitnodiging Nieuwjaarsborrel Privacy First

Stichting Privacy First nodigt u graag uit voor haar Nieuwjaarsborrel! Deze zal plaatsvinden op woensdagavond 11 januari a.s. in het Volkshotel in Amsterdam.

Na een terugblik op 2022 en een vooruitblik op 2023 door Privacy First-directeur Vincent Böhre, volgen er twee presentaties:

 

Eerst zal auteur Adriaan Bos vertellen over zijn spannende roman Advocaat van de Waarheid.

Dit boek gaat in op actuele maatschappelijke thema’s en is een aanrader voor iedereen die belang hecht aan het behoud van privacy. In een meeslepend verhaal zet Bos de lezer aan het denken over de dilemma’s die voortkomen uit de toepassing van moderne technologieën. Valt de voortdenderende technologietrein nog tegen te houden?

 

 

 

 

Daarna geeft onderzoeker Daniël de Jongh een toelichting op een nieuw project van Privacy First: de PrivacyWijzer. Centraal daarin staan de privacy-aspecten rond ‘connected cars’. Auto’s zijn in toenemende mate verbonden met het internet en alle ontwikkelingen op dit gebied vormen een groeiende miljardenindustrie. De gigantische stromen (persoons)gegevens die de nieuwste modellen genereren moeten onder meer zorgen voor efficiënter onderhoud, minder ongelukken, minder files en minder uitstoot. Tegelijkertijd zet de omvangrijke datavergaring door allerhande partijen – eerst en vooral autofabrikanten zelf – de privacy van honderden miljoenen automobilisten onder druk. Rijgedrag, routes, bestemmingen, informatie uit je telefoon die is aangesloten op de boordcomputer evenals bijvoorbeeld gezondheids- en biometrische gegevens kunnen allemaal worden bijgehouden. In hoeverre is de automobilist nog baas over eigen data?

 Na afloop van de presentaties is er ruimte voor discussie en vragen vanuit het publiek. Ter afsluiting is er een borrel waar we samen kunnen proosten op een privacyvriendelijk 2023. Iedereen is welkom, toegang is gratis. Donaties aan Privacy First worden echter zeer op prijs gesteld!

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar is niet verplicht.

Datum: woensdag 11 januari 2023, 19.30-22.00u (inloop vanaf 19.00u). Locatie: Doka cocktailbar in het Volkshotel, Wibautstraat 150 in Amsterdam (routebeschrijving).

© 2024 All Rights Reserved. Carefully crafted by WarpTheme

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
banner ned 1024px1
Deelnemer Privacycoalitie
Control Privacy
Pro Bono Connect logo 100