woensdag, 21 december 2022 13:18

Nationale Privacy Conferentie 2023

Voor de zesde achtereenvolgende keer organiseren ECP en Privacy First op woensdag 25 januari 2023 de jaarlijkse Nationale Privacy Conferentie. Dit is hét jaarlijkse Nederlandse privacy-evenement rond de Europese Dag van de Privacy.

Tijdens de conferentie worden o.a. de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Doel van de conferentie en de Awards is om gezamenlijk met het bedrijfsleven, de overheid en wetenschap te bouwen aan een privacyvriendelijke informatiemaatschappij. Het overkoepelende thema van de Nationale Privacy Conferentie is ditmaal Financiële Privacy. De conferentie vindt plaats in de Glazen Zaal in Den Haag, maar is ook online te volgen via een livestream.  

Grotendeels onder de radar is al jaren een zorgwekkende ontwikkeling gaande richting algehele financiële surveillance, waarbij overheden en ondernemingen op basis van transactiegegevens burgers en organisaties in detail kunnen volgen en monitoren. In dit verband zoomen we tijdens de conferentie o.a. in op het zogeheten “bancair sleepnet” en het initiatief Transactie Monitoring Nederland, de Central Bank Digital Currency, witwasbestrijding, bitcoin en crypto. Naast diverse sprekers over deze onderwerpen zijn er tijdens de conferentie video-pitches van de genomineerden voor de Nederlandse Privacy Awards. Aan het slot van de conferentie worden de Privacy Awards door Privacy First aan de winnaars uitgereikt.

 

Voorlopig programma

9.30

Inloop

10.00

Start conferentie, opening door dagvoorzitter Tom Jessen en Marjolijn Bonthuis (ECP) 

10.10

Ellen Timmer – ‘Setting the scene’ financiële privacy, waar hebben we het eigenlijk over?

10.35

Gesprek met Katja Mur (Autoriteit Persoonsgegevens) over Transactie Monitoring Nederland (TMNL). Wat is het en hoe zit het met de privacy rondom TMNL?

11.10

Pauze 

11.30

Bert Slagter over Central Bank Digital Currency en privacy. Wat is CBDC nou precies? Wat is de relatie met digitale identiteit? Is dit een nodige stap naar een nieuw financieel systeem of zijn we op weg naar een dystopische samenleving?

12.00

Simon Lelieveldt over bitcoin, crypto, witwassen e.d.

12.25

Paul Korremans over Stichting Privacy First

12.40

Uitreiking Nederlandse Privacy Awards

13.00-14.00

Lunch

 

 Datum:

Woensdag 25 januari 2023

Locatie:

De Glazen Zaal (Den Haag) en online

Aanmelden:

Via de website van ECP

Privacy First organiseert de Nederlandse Privacy Awards in samenwerking met ECP, met steun van Molenaar & Plasman Solutions. Wilt u ook graag sponsor of media-partner van de Nederlandse Privacy Awards worden? Neem dan contact op met Privacy First!  

© 2023 All Rights Reserved. Carefully crafted by WarpTheme

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
banner ned 1024px1
Deelnemer Privacycoalitie
Control Privacy
Pro Bono Connect logo 100